Saint-Gobain -konsernin tietosuojakäytäntö

Päivitetty viimeksi 25.5.2018.


Yleistä

Me Saint-Gobainilla olemme sitoutuneet suojaamaan yksityisyyttäsi, joka on meille tärkeä asia.

 

Tässä käytännössä selvitetään milloin, miksi ja kuinka konsernimme yhtiöt soveltavat tätä asetusta yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti, kun he

 • keräävät henkilötietoja yksittäisistä henkilöistä
 • käyttävät kyseisiä tietoja
 • luovuttavat kyseisiä tietoja muille, kun se on välttämätöntä ja tietyissä olosuhteissa
 • säilyttävät henkilötietoja luottamuksellisesti.

  

Tämän käytännön uusin versio löytyy myös aina Saint-Gobain Nordicin sivuilta.

 

 

Käytännön muutokset

Tämä käytäntö voi muuttua ajan kuluessa, joten tarkista aina päiväys varmistaaksesi, että sinulla on uusin versio.

 

 

Tietoa meistä

Saint-Gobain -konserni (jäljempänä ”konserni”) koostuu useista erillisistä yhtiöistä. Aina kun asioit yhden konsernimme yhtiön (jäljempänä "yhtiö") kanssa, henkilötietojasi käsittelee se yhtiö, joka päättää henkilötietojesi käsittelytavasta ja -syystä.

Kun tässä käytännössä mainitaan ”me”, ”meidän” tai ”meitä”, niillä viitataan, ellei muuta mainita, tiettyyn yhtiöön, joka käsittelee henkilötietojasi.

 

 

Mitä henkilötietoja ja kuinka ne kerätään

Henkilötiedot, jotka saamme suoraan sinulta: meille täysin vapaaehtoisesti antamasi tiedot, jotka annetaan

 • verkkosivustoillemme
 • mobiilisovelluksiimme
 • sosiaalisen median alustoille
 • puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavoin.

Esimerkki: tähän sisältyvät tiedot, jotka annat verkkosivustoillemme rekisteröidyttyäsi; kun tilaat verkkosivustoillamme tarjoamiamme palveluita, postitusmateriaaleja tai kun pyydät lisäpalveluita, hallinnoit verkkotiliäsi (sisältäen asiakirjoijen haun ja yhteydenoton meihin puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavoin). Voimme pyytää henkilötietojasi myös, kun ilmoitat meille ongelmasta verkkosivustoidemme kautta. Jos osallistut kyselyihin tutkimustarkoituksessa, voimme kerätä nämä tiedot myös tällaisessa tilanteessa.

 

Antamasi tiedot voivat liittyä henkilöllisyyteesi, kuten nimeen, osoitteeseen, sähköpostiosoitteeseen ja puhelinnumeroon, tai tiedusteltuihin yksityiskohtiin ja ne voivat sisältää tietoja yhteydenotoista ja kyselyjen vastauksista.

 

Henkilötiedot, joita voimme kerätä sinulta automaattisesti:

 • verkkosivustoidemme kautta tehtävien liiketoimien tiedot ja vierailusi verkkosivustoillamme, sisältäen (mutta ei näihin rajoittuen) liikennetiedot, paikkatiedot, web-lokit ja muut viestintätiedot sekä käyttämäsi resurssit
 • automaattisesti kerätyt tekniset tiedot sisältäen isäntäpalvelimen keräämät nimettömät tiedot tilastollista tarkoitusta varten, tietokoneesi tai mobiililaitteesi yhdistämisessä käytetty IP-osoite, selaintyyppi ja -versio, aikavyöhyke, selaimen laajennustyypit ja -versiot, käyttöjärjestelmä ja alusta. Katso lisätiedot kohdasta "Evästeet"
 • kaikki jakamasi henkilötiedot, jotka kuuluvat julkiseen profiiliisi tai kolmannen osapuolen sosiaaliseen verkkoon.

 

Henkilötiedot, joita keräämme muista lähteistä: saamme tiettyjä henkilötietoja yhtiömme ulkopuolisista lähteistä, joihin saattaa sisältyä konsernimme yhtiöitä tai muita kolmansia yhtiöitä.

 

Tämän tietosuojakäytännön määräyksiä sovelletaan myös kaikkiin henkilötietoihin, jotka saamme näistä lähteistä.

 

 

Miksi ja kuinka käytämme henkilötietojasi

Käsittelemme henkilötietojasi laillisesti seuraaviin tarkoituksiin:

 • tiedonvälitys ja -vaihto verkkosivustoidemme käyttäjien kesken
 • asiakassuhteiden ja tilausten hallinta; etenkin tilaustesi käsittely, pyyntöihisi vastaaminen tai uutisten ja tuotteisiimme liittyvien tietojen lähettäminen, brändimme tai aloitteemme, jotka saattavat kiinnostaa sinua
 • mikä muu tahansa asia, johon viitataan tiedonkeruun aikana.

Voimme käyttää ja käsitellä henkilötietojasi pääasiassa:

 • tapauksissa, joihin olet antanut vapaasti erityisen suostumuksen sekä tietyissä, määrätyissä ja laillisissa tarkoituksissa. Voit peruuttaa meille antamasi suostumuksen tietojesi käyttöön ottamalla meihin yhteyttä milloin tahansa.
 • tapauksissa, joissa meidän täytyy toteuttaa oikeutetut etumme esim. liiketoiminnassa edellyttäen, että etujasi tai perusoikeuksiasi ja vapauttasi ei loukata huomioimalla kohtuulliset odotuksesi, jotka perustuvat meidän väliseen suhteeseemme

  Esimerkiksi seuraavissa tarkoituksissa:
  • suoramarkkinointitoiminta (muu kuin sellainen, jossa tukeudumme suostumukseesi), kuten analyysi markkinointistrategiamme parantamiseksi sekä yksilöllisemmän käyttäjäkokemuksen kehittämiseksi.
  • verkko- ja tietoturvallisuus, joiden avulla voimme suojata tietojasi niiden menetystä, tuhoamista, varastamista ja luvatonta käyttöä vastaan.
  • vilpillisen ja muun laittoman toiminnan havaitseminen, estäminen ja vähentäminen.
  • asiakaspalvelumme arvioiminen ja parantaminen yhteyskeskuksiemme puhelutietojen avulla.

 • tapauksissa, joissa meidän täytyy noudattaa laillista velvoitetta ja etenkin:
  • avustaessamme viranomaista tai rikosta tutkivaa tahoa
  • todistaessamme henkilöllisyytesi, kun otat meihin yhteyttä tietyissä laillisissa olosuhteissa
  • vahvistaessamme säilytettyjen tietojesi oikeellisuuden.

 • tapauksissa, joissa vaaditaan meidän ja sinun välisen sopimuksen täytäntöönpanoa tai jos olet pyytänyt meitä tiettyihin toimiin ennen sopimuksen tekemistä. Tähän sisältyvät käsittelemämme tiedot, jotka mahdollistavat verkkosivustoidemme ja niillä tarjottavien palvelujen käytön.

 

 

Kuka saa käyttää henkilötietojasi

Konserniin kuuluvat yhtiöt

Me voimme jakaa tiedot muiden Saint-Gobain -konserniin kuuluvien yhtiöiden kanssa sisäisiä hallinnollisia tarkoituksia tai markkinointitarkoituksia varten liittyen tuotteisiin ja/tai palveluihin, jotka täydentävät heidän omaa tuote- ja/tai palveluvalikoimaansa, joka saattaa ehkä kiinnostaa sinua. Voimme myös siirtää henkilötietosi välittäessämme pyyntösi konsernin sisäisille yhteyshenkilöille, jotka käsittelevät pyyntösi (esimerkiksi meille ilmoittamasi ongelma ratkaiseminen).

 

Tavarantoimittajamme ja palveluntarjoajamme

Voimme paljastaa tietosi kolmansille palveluntarjoajille, edustajille, alihankkijoille ja muille organisaatioille, jotka tarjoavat palvelujaan meille tai suoraan sinulle meidän puolestamme. Tällaisiin kolmansiin osapuoliin voi sisältyä pilvipalvelun tarjoajia (kuten ylläpidon hallinta ja sähköpostin hallinta) tai mainostoimistoja, hallintapalveluja, luottotietotoimistoja, luotto- ja pankkikorttien maksunkäsittelijöitä, asiakastyytyväisyystutkimuksia tai muita kolmansia osapuolia, jotka tarjoavat meille palveluja ja avustavat meitä liiketoimintamme harjoittamisessa ja verkkosivustoidemme käytössä. Paljastamme kolmannen osapuolen palveluntarjoajille vain henkilötiedot, jotka ovat tarpeen heidän palvelujensa tarjoamista varten, sillä olemme solmineet sopimuksen, jonka mukaan tietojasi täytyy pitää turvassa ja salassa ja niitä käytetään vain erityisten ohjeidemme mukaisesti.

 

Kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat tuotteitaan ja palvelujaan meidän kauttamme

Teemme läheistä yhteistyötä useiden kolmansien osapuolten kanssa voidaksemme tarjota tuote- ja palveluvalikoiman, joka täydentää meidän tarjoamaamme valikoimaa. Voimme tarjota erityisesti rahoitus- ja vakuutustuotteita, jotka liittyvät omiin tuotteisiimme ja palveluihimme. Tiedustellessasi tai ostaessasi yhden tai useamman näistä tuotteista tai palveluista meidän kauttamme asianomainen kolmas osapuoli voi käyttää henkilötietojasi tietojen lähettämistä varten ja täyttääkseen kanssasi tehtyihin sopimuksiin liittyvät velvollisuutensa. Nämä kolmannen osapuolen palveluntarjoajat voivat jakaa meidän kanssamme tietojasi, joita käsittelemme tämän käytännön mukaisesti. Joissakin tapauksissa he hallinnoivat tietojasi, joten suosittelemme heidän tietosuojakäytäntönsä lukemista.

 

Henkilötietojesi muut jakotavat

Voimme siirtää henkilötietosi

 • kolmannelle osapuolelle osana tietyn tai kaiken liikeomaisuutemme myynnissä kolmannelle osapuolelle tai osana mitä tahansa liiketoiminnan uudistusta tai uudelleenjärjestelyä.
 • jos olet antanut suostumuksesi niiden julkistamiseen.
 • sovellettavia käyttöehtoja täytäntöön pantaessa sekä suojeltaessa yhtiöidemme oikeuksia, yksityisyyttä, turvallisuutta ja omaisuutta.
 • jos olemme velvollisia julkistamaan tai jakamaan ne noudattaaksemme laillista velvollisuutta tai jos sovellettavat lait, oikeuden määräykset tai hallituksen asetukset vaativat niiden julkistamista rikoksesta ilmoitettaessa, täytäntöön pantaessa tai sovellettaessa sopimusehtojamme tai vierailijoidemme ja asiakkaidemme oikeuksien, omaisuuden ja turvallisuuden suojaamiseksi.

Varmistamme kuitenkin aina sen, että yksityisyytesi suoja on taattu.

 

 

Henkilötietojesi säilytys

Tietojasi säilytetään joko meidän tietokannoissamme tai palveluntarjoajien tietokannoissa. Pääasiassa Saint-Gobain -konsernin kansainvälisyydestä johtuen ja palvelujen laadun optimoimiseksi antamasi tiedot voidaan siirtää Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisiin maihin. Tällaisissa tapauksissa huolehdimme asianmukaisesti tietojen turvallisuudesta ja salassapidosta varmistaaksemme, että yksityisyytesi suojaus toteutetaan tämän käytännön mukaisesti. Tähän sisältyy henkilötietojesi vastaanottajilta vaadittava sopimusvelvoite tai varmistus siitä, että vastaanottajat ovat allekirjoittaneet "kansainväliset puitteet", joilla varmistetaan riittävä suoja.

 

 

Henkilötietojen säilytyksen kesto

Säilytämme henkilötietojasi sen ajan, joka on tarpeen tietojen käyttötarkoituksen saavuttamiseksi ja täyttääksemme muut lailliset velvollisuutemme. Erikoistapauksia lukuun ottamatta tämä aika määritetään tietoja kerättäessä. Emme säilytä henkilötietoja tunnistettavassa muodossa pidempään kuin on tarpeen.

 

 

Oikeutesi

Sovellettavasta laista ja tietyistä poikkeuksista, rajoituksista tai olosuhteista riippuen sinulla voi olla oikeus

 • tarkistaa henkilötietosi
 • korjata, muokata ja päivittää henkilötietojasi
 • poistaa henkilötietosi tai rajoittaa niiden käsittelyä
 • peruuttaa suostumuksesi
 • vastustaa henkilötietojesi käsittelyä sinusta tehtyihin automaattisiin päätöksiin
 • pyytää meitä siirtämään henkilötietosi rakenteisessa tiedostossa sinulle tai palveluntarjoajalle, jos se on teknisesti mahdollista (tietojen siirrettävyys)
 • tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle ja hakea muutosta.

Näitä oikeuksia voidaan käyttää kirjallisesta pyynnöstä, joka lähetetään yhteyshenkilölle, jonka yhteystiedot annetaan tietoja kerättäessä. Vastaus annetaan kohtuullisen ajan kuluessa, sovellettavien määräysten mukaisesti.

 

 

Henkilötietojesi turvallisuuden ja luottamuksellisuuden varmistaminen

Tavoitteenamme on pitää tietosi mahdollisimman turvassa ja suojattuna kaikkina aikoina. Kun olemme vastaanottaneet tietosi, huolehdimme tarvittavista ja sopivista teknisistä ja organisatorisista toimenpiteistä ja valvonnasta, joilla estämme mahdollisimman hyvin vahingossa tai laittomasti tapahtuvan tietojen tuhoamisen, menetyksen, muutokset ja luvattoman käytön.

 

 

Evästeet

Muiden verkkosivustojen tavoin myös me käytämme verkkosivustoillamme evästeitä (mukaan lukien Google Analytics -evästeet) saadaksemme yleiskuvan verkkosivustoillamme vierailevien määrästä ja tavoista. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka lähetetään laitteellesi ja säilytetään sen kiintolevyllä. Näin verkkosivustomme tunnistaa sinut, kun vierailet verkkosivustoillamme uudelleen. Evästeet voidaan estää selaimen asetuksista. Lisätietoja evästeiden käytöstä ja niiden estämisestä laitteellasi saat vierailemalla kyseessä olevan verkkosivuston evästekäytännöissä.

 

 

Yhteydenotto

Osoita kaikki tätä tietosuojaselostetta tai henkilötietojesi käsittelytapaa koskevat tiedustelut tietosuojavastaavallemme (DPO), jonka sähköpostiosoite on DPO.FI@saint-gobain.com. Mikäli haluat kirjoittaa meille, lähetä kirje osoitteeseen:

Saint-Gobain Finland Oy
Strömberginkuja 2
00380 Helsinki

 

 

Lisää tuotekoriin

Ota yhteyttä 0207 424600 tai
myynti.pamline@saint-gobain.com