SMU-valurautaviemärijärjestelmät


Oikean viemärijärjestelmän valinnassa on otettava huomioon siihen kohdistuva kuormitus. SMU Plus -putkien sisäpuolen suojauksena on kaksinkertainen epoksipinnoite (250 micronia). Osat on pinnoitettu paksulla epoksipinnoitteella (300 micronia). Vahvistetut pinnoitteet varmistavat kestävyyden aggressiivisia jätevesiä ja korkeita lämpötiloja vastaan.

 

 

SMU S -valurautaviemärijärjestelmä

Punaisen SMU S valurautaisen viemärijärjestelmän pinnoitteet kestävät normaaleja jätevesiä. Se on siksi paras ratkaisu toteutettaessa normaalissa asuin- ja toimistokäytössä olevien tilojen viemäröintiä.

 

 

SMU Plus -valurautaviemärijärjestelmä

Putkistoremontti on taloyhtiön kallein remontti. Perinteinen putkiremontti erikoispinnoitetulla SMU Plus -viemäriputkella pidentää putkiston elinkaarta yli 50 vuoteen.  

 

SMU Plus -valurautaista viemärijärjestelmää voi kuvata muun muassa näin

  • Hiljainen Ääniteknisesti hiljaisin järjestelmä. Äänitasot mitattu todellisissa rakennuskohteissa.
  • Paloturvallinen Paloteknisesti CE-merkitty järjestelmä, joka täyttää EN 877 -standardin vaatimukset.
  • Pitkäikäinen Tuplasisäpinnoitteen ja sinkkikerroksen ansiosta luja ja kestävä. 
  • Helppo asentaa Moduulirakenteensa ansiosta helppo- ja nopea-asenteinen ja muutokset helppo tehdä.
  • Ekologinen 100 prosenttisesti kierrätettävä materiaali.
  • Huoltovapaa Mekaanisesti ja kemiallisesti kestävä.

 

 

Säästöä taloyhtiölle

2,1 miljoonan kokonaishankkeessa viemäröintijärjestelmän osuus on n. 2 K € (0,5 - 3 prosenttia). SMU Plus antaa 10 vuotta lisää peruskorjausjaksoon 2 M € /50 v = 40 K € / vuosi, eli yhdellä lisävuodella putket on maksettu.

 

 

Ominaisuudet

Hiljaisuus

Melu on yksi suurimmista terveysriskeistä ja elämänlaatua heikentävistä tekijöistä erityisesti kerrostaloissa, joissa äänet kulkeutuvat helposti pitkin rakenteita.

Valurautaputki on massansa vuoksi luonnostaan hiljainen. SMU järjestelmän testitulokset ovat loistavia myös suurilla virtauksilla ja sen äänitekniset komponentit tekevät järjestelmästä hiljaisimman myös vaativissa ääniteknisissä olosuhteissa kuten sairaaloissa.

 

Ekologisuus

Ekologisuus

Viemäriputket on valmistettu kokonaan kierrätetystä keräysraudasta ja ne ovat 100 prosenttisesti kierrätyskelpoisia sellaisenaan. SMU-järjestelmät ovat moduulirakenteisia, joten niiden purkaminen sekä uudelleenasennus on vaivatonta. SMU-järjestelmät ovat suunniteltu kestämään ja säästämään luonnonvaroja.

Paloturvallisuus

Savu on suurin kuoleman aiheuttaja 30 ensimmäisen minuutin aikana palon alkamisesta. Tulipalossa SMU-järjestelmät eivät pala eivätkä romahda vaan säilyvät tiiviisti suljettuna. Näin tulipalo ei kiihdy palotilassa, eikä se pääse leviämään ylös, sivulle eikä myöskään alakerroksiin. SMU-järjestelmien paloturvallisuus on ehdoton. Sillä on kokonaisuudessaan paloluokitus CE A2-s1,d0. Järjestelmien palamattomat materiaalit eivät levitä paloa tai myrkyllisiä kaasuja.

 

 

Pitkäikäisyys

Kestävyys

Valurautainen SMU-viemäröintijärjestelmä on suunniteltu ja tehty kestämään. Valurauta kestää hyvin kuumuutta ja kylmyyttä. Vähäinen lämpölaajeneminen on suunnilleen sama kuin betonilla. Punainen SMU S -järjestelmä on tarkoitettu kotitalouksien normaaleille jätevesille. Harmaan SMU Plus -putken vahvistetut pinnoitteet puolestaan varmistavat kestävyyden suurkeittiöiden ja teollisuuden aggressiivisia jätevesiä ja korkeita lämpötiloja vastaan. SMU Plus -putki soveltuu mainiosti myös tavallisiin asuinkerrostaloihin, joissa putken erikoispinnoitteet pidentävät viemäriputkiston käyttöikää parantaen kokonaistaloudellisuutta.


Smu plus smu vertailu

Lisää tarjouskoriin