Paloturvallisuus


Valurauta on palamatonta

Materiaalina valurauta on erittäin paloturvallinen. Se on luonnostaan palamaton eikä siten myöskään levitä paloa tai myrkkykaasuja. SMU-viemäröintijärjestelmillemme on myönnetty paras mahdollinen paloluokitus, A1-s1, d0. Luokituksen eri termeillä on seuraavat merkitykset:

 

 

A1 = palamaton tai vain vähäisessä määrin palava tuote

Palotilanteessa suurin viemäröintijärjestelmien aiheuttama riski on niiden mahdollisuus synnyttää ja levittää paloa. Valurautainen PAM SMU-viemäröintijärjestelmä on saanut parhaimman mahdollisen paloluokituksen. Se ei pala, ei muodosta savukaasuja eikä tippuvia paloa levittäviä pisaroita. Rakennusten paloturvallisuussäädökset perustuvat palo-osastoinnin periaatteelle. Jokainen palo-osasto on paloluokiteltu tila, joka on suunniteltu rajoittamaan paloa ja savun leviämistä tietyksi ajaksi. Vaatimukset riippuvat rakennustyypistä ja asukasmäärästä ja ne voivat myös vaihdella eri valtioissa.

 

 

s1 = alhainen savunmuodostus

Palotilanteessa paksu myrkkykaasu voi viivyttää palontorjuntaa. Savu on usein suurin kuoleman aiheuttaja ensimmäisten 30 minuutin aikana palon syttymisestä.

 

 

d0 = palossa ei muodostu palavia tippuvia pisaroita

Putkijärjestelmät, jotka tuottavat palavia tippuvia pisaroita, kuten PP tai HDPE voivat pisaroida putkien läpi ja siten levittää paloa alemmissa kerroksissa.

Saint-Gobain PAM on suorittanut perusteellisia testejä valurautaisille viemärijärjestelmille tarjotakseen täsmälliset ohjeistukset palontorjunnasta. Valurauta on palamaton materiaali, jonka sulamispiste on yli 1000° C. Putkimateriaalin lisäksi olennaista palon leviämisen ehkäisyssä on läpivientien eristäminen. SMU-viemäröintijärjestelmän läpivienneissä käytetään Isoverin villakourua (esimerkiksi Protect U), solukumia tai muita CE-merkinnällä hyväksyttyjä tuotteita vaadittu paloluokka huomioiden.

 

 

Putken merkinnät

Lisää tarjouskoriin