Taloyhtiöille


Mitä taloyhtiön tulee ottaa huomioon putkiremonttia suunnitellessaan?

Talotekninen peruskorjaus tarkoittaa , että koko kiinteistö saatetaan nykymääräysten mukaiseen kuntoon, niin märkätilojen ja talotekniikan (viemäri, vesi, lämmitys, ilmanvaihto, jäähdytys) kuin sähkötekniikankin osalta.

 

Jos märkätilat uusitaan, on ehdottomasti kustannustehokkainta uusia kaikki tekniikka samalla kerralla, koska kylpyhuoneet joudutaan joka tapauksessa purkamaan. Tällöin tilojen muokkaus on myös mahdollista, toisin kuin pinnoituksessa tai sukituksessa, joissa olemassa olevat putkistot jäävät vanhoille paikoilleen samoin kuin vanhat virheet esim. kalusteiden sijoitus jne.

 

Putkiremontti on taloyhtiön kallein remontti. Siksi erilaisia vaihtoehtoja eri menetelmistä on harkittava tarkkaan. Niin sanottu perinteinen menetelmä, jossa putket uusitaan, eroaa uusista pinnoitus- ja sukitusmenetelmistä olennaisesti elinkaaren ja kustannusten suhteen.

 

Valurautaisen viemärijärjestelmän etuina on pitkäikäisyyden lisäksi hiljaisuus. Järjestelmän äänitasot on mitattu todellisissa rakennuskohteissa. Merkittävä valurautaisen järjestelmä etu on paloturvallisuus. CE-merkitty SMU järjestelmä on palamaton, se ei levitä paloa eikä muodosta savukaasuja.  Asennusvaiheessa huomattava etu on moduulisuus, putket ja osat on helppo ja nopea asentaa ja tarvittaessa tehdä muutoksia. SMU-järjestelmä on myös ekologinen valinta: valurauta on valmistettu 100 %:sesti kierrätettävästä materiaalista.

Esimerkki

Putkiremontin kokonaishinta on 2,1 M€. SMU viemärijärjestelmän putkimateriaalin osuus kokonaishinnasta on 0,5-3 % eli 10.000-50.000 €. Valitsemalla 10 % halvemman putkimateriaalin, joka ei täytä sille asetettuja vaatimuksia, on riski huomattavasti saavutettua säästöä suurempi.

 

Hyvin suunniteltu ja toteutettu perinteinen putkiremontti SMU-viemäröintijärjestelmällä on sijoitus asunnon arvoon ja samalla asumisviihtyvyyteen pitkälle tulevaisuuteen.

Täydellinen SMU-järjestelmä löytyy LVI-tukkuliikkeiden varasto-ohjelmasta.

 

Edut pähkinänkuoressa

  • CE-merkitty
  • EN 877 -standardin vaatimukset täyttävä
  • Pitkäikäinen ja luotettava
  • Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen
  • Äänitasoltaan hiljainen
  • Paloturvallinen
  • Nopea ja helppo asentaa
  • Ekologinen

 

Hiljaisuus

Melu on yksi suurimmista terveysriskeistä ja elämänlaatua heikentävistä tekijöistä erityisesti kerrostaloissa, joissa äänet kulkeutuvat helposti pitkin rakenteita.

Valurautaputki on massansa vuoksi luonnostaan hiljainen. SMU järjestelmän testitulokset ovat loistavia myös suurilla virtauksilla ja sen äänitekniset komponentit tekevät järjestelmästä hiljaisimman myös vaativissa ääniteknisissä olosuhteissa kuten sairaaloissa.

 

Ekologisuus

Viemäriputket on valmistettu kokonaan kierrätetystä keräysraudasta ja ne ovat 100 prosenttisesti kierrätyskelpoisia sellaisenaan. SMU-järjestelmät ovat moduulirakenteisia, joten niiden purkaminen sekä uudelleenasennus on vaivatonta. SMU-järjestelmät ovat suunniteltu kestämään ja säästämään luonnonvaroja.

Kestävyys

Valurautainen SMU-viemäröintijärjestelmä on suunniteltu ja tehty kestämään. Valurauta kestää hyvin kuumuutta ja kylmyyttä. Vähäinen lämpölaajeneminen on suunnilleen sama kuin betonilla. Punainen SMU S -järjestelmä on tarkoitettu kotitalouksien normaaleille jätevesille. Harmaan SMU Plus -putken vahvistetut pinnoitteet puolestaan varmistavat kestävyyden suurkeittiöiden ja teollisuuden aggressiivisia jätevesiä ja korkeita lämpötiloja vastaan. SMU Plus -putki soveltuu mainiosti myös tavallisiin asuinkerrostaloihin, joissa putken erikoispinnoitteet pidentävät viemäriputkiston käyttöikää parantaen kokonaistaloudellisuutta.

Paloturvallisuus

Savu on suurin kuoleman aiheuttaja 30 ensimmäisen minuutin aikana palon alkamisesta. Tulipalossa SMU-järjestelmät eivät pala eivätkä romahda vaan säilyvät tiiviisti suljettuna. Näin tulipalo ei kiihdy palotilassa, eikä se pääse leviämään ylös, sivulle eikä myöskään alakerroksiin. SMU-järjestelmien paloturvallisuus on ehdoton. Sillä on kokonaisuudessaan paloluokitus CE A2-s1,d0. Järjestelmien palamattomat materiaalit eivät levitä paloa tai myrkyllisiä kaasuja.

 

 

Lisää tarjouskoriin