Palovaroitin PAMFLATCO

PAM Flatco, Älykästä ja huoletonta palovaroitinten toiminnan seurantaa


Tarjoamme älykkään etäluentajärjestelmän ja etävalvottavat palovaroittimet taloyhtiön tai kiinteistön omistajan käyttöön.  

Uusi pelastuslaki velvoittaa rakennuksen omistajan vastuulliseksi, siitä, että rakennuksessa on tarpeeksi palovaroittimia ja että ne ovat toimintakuntoisia. Siirtymäaikaa on vuoden 2025 loppuun asti ja vuoden 2026 alussa vastuu on rakennuksen omistajalla. 

 

Miten palovaroittimen toimintakunnon voi varmistaa?   

Palovaroittimen toimintakunnon voi varmistaa säännöllisesti testaamalla sen toiminnan palovaroittimen testipainiketta painamalla. Paikan päällä testaamalla voidaan varmistua siitä, että laitteen hälytysääni toimii. 

Toimintakunnon ylläpitoon tarkoitettu etäluentajärjestelmä dokumentoi päivittäin palovaroittimelta saatavat etäluentatiedot. Etäluentatiedoista saadaan nopeasti paikannettua mahdollisten vikatilojen lisäksi myös palovaroitinten viimeinen testausajankohta. Testausajankohta on rakennuksen omistajalle tärkeä tieto, sillä tällöin pystytään kehottamaan asukasta testaamaan palovaroittimensa.

Palovaroittimen pariston tilaa ja laitteen toimintakuntoa voidaan seurata etäluennan avulla. Tällöin pystytään helposti paikantamaan ja reagoimaan elinkaarensa päässä oleviin palovaroittimiin.

Etäluentapalvelu PAM Flatco dokumentoi ja kirjaa palovarointen tapahtumat, jolloin pystytään myös jälkikäteen todentamaan, onko laite toiminut esimerkiksi palotilanteessa.

Isännöitsijällä tai huoltoyhtiöllä on mahdollisuus valvoa rakennuksen palovaroitinten toimintakuntoa käyttäjäystävällisestä käyttöliittymästä. Järjestelmä mahdollistaa toimintakunnon ylläpidon etänä, jolloin tarpeettomat käynnit asunnoissa vähenevät.

PAM Flatco palvelu sisältää 4G-liittymän, joten taloyhtiön ei tarvitse tehdä sopimuksia operaattorien kanssa. 

 

Miten taloyhtiö pääsee PAM Flatco järjestelmän asiakkaaksi?

Kun taloyhtiössä halutaan ottaa käyttöön palovaroittimien tai vedenmittauksen etäluentapalvelu, taloyhtiön edustajan, yleensä isännöitsijän, tulee pyytää tarjous Saint-Gobain PAM Finlandilta PAM Flatco -etäluentajärjestelmästä. Tämän jälkeen olemme yhteydessä taloyhtiön edustajaan selvittääksemme lähtötietoja. Mikäli tarjous hyväksytään, lähetämme sopimuksen allekirjoittavaksi Adobe Sign ohjelman kautta. Sopimuksen laadittuamme kumppanimme Codetag Oy lähettää sovitut laitteet ohjelmoituna taloyhtiöön. Codetag Oy:n yhteystestauksen jälkeen järjestelmä on käyttövalmis.  

 

 

Laki muuttuu 2024 vuoden alussa ja vastuu palovaroittimista siirtyy rakennuksen omistajille 2026 mennessä. 

Lakimuutos siirtää vastuun palovaroittimien toimintakunnosta asukkaalta rakennuksen omistajalle. Saint-Gobain PAM Finlandin PAM Flatco -järjestelmä on rakennettu tukemaan taloyhtiötä vedenmittauksen lisäksi myös palovaroittimien toimintakunnon ylläpitämisessä. Etävalvonta ilmoittaa isännöitsijälle tai määritetylle huoltoyhtiölle mahdollisista vikatilanteista ja pariston tilasta. Järjestelmä EI OLE palonilmaisinjärjestelmä, vaan tarkoitettu palovaroittimien toiminnan ylläpitämiseen. 

 

Pyydä meitä esittelemään järjestelmäkokonaisuutta yrityksellesi, kysy meiltä PAM Flatco demotunnukset tai pyydä tarjous etäluentalaitteista kohteellesi:

info.pamline@saint-gobain.com 

 

 

 • Helppokäyttöinen ja visuaalinen käyttöliittymä
 • Huoltoyhtiö tai isännöitsijä voi tarkistaa palovaroitinten päivittäisen toimivuuden
 • Etävalvonta-toiminallisuus hälyttää mahdollisista vikatilanteista, palovaroittimeen kohdistuvasta ilkivallasta (kuten irroittamisesta tai peittämisestä) 
 • Palovaroittimen ja sen pariston käyttöikä tarkastettavissa etäluentapalvelusta
 • Testauspäivämäärän dokumentointi, ilmoittaa testauksen tullessa ajankohtaiseksi ja kuittaus testauspainikkeen painamisesta
 • Helppo käyttöönotto - ”Plug and Play”
 • Keskusyksikkö kerää mittaritiedot ja lähettää ne alustalle josta kokonaisuutta hallitaan
 • Helposti integroitavissa samalle palvelimelle Saint-Gobain PAM vedenmittausjärjestelmän kanssa
 • Kokonaisuus toimitetaan PAMin toimesta sisältäen
  • Keskusyksikön datayhteydellä
  • Lyhyen kuvauksen palvelusta ja sen käytöstä
  • Tunnukset taloyhtiön valitsemille käyttäjille (esim. isännöitsijä, huoltoyhtiö)


Kysy lisää myynnistä

Lisää tuotekoriin

Ota yhteyttä 0207 424600 tai
myynti.pamline@saint-gobain.com