Oikean vesimittarin valinta

Kylmä-, lämmin- vai kuumavesimittari?

Kylmävesimittari alle 50° C

Lämminvesimittari alle 90° C

Kuumavesimittari alle 130° C

 

Koko?

Ensisijaisena kriteerinä on jatkuva virtaus Q3, toissijaisena kriteerinä on putkikoko. Nyrkkisääntö on, että mittari on yhtä kokoa pienempi kuin putki. Huom. maksimivirtaus = 1,25 x jatkuva virtaus Q3.

 

Vanhan tilalle?

Jos mittari tulee vanhan tilalle, pituusmitta L on huomioitava. Vanhat mittarit eivät ole välttämättä standardipituisia vaan voidaan joutua laittamaan lisäksi jatkokappale, joita on saatavana 130-190 mm pituisina.

 

Etäluenta

Mikäli mittari luetaan etäluentana esim. rakennusautomaatiossa pitää mittarin olla impulssilaitteella tai esim M-BUS-väyläliitännällä  varustettu. Impulssiväli on normaalisti koossa DN 15 –DN 50  10 l/impulssi tai 100 litraa/impulssi, suuremmissa 100 tai 1000 litraa/impulssi. Joitakin mittareita voi toimittaa myös muilla pulssiväleillä. Vanhan tilalle mittaria vaihdettaessa on aina ilmoitettava impulssimäärä ja pituus.

 

Asennusasento

Normaalisti mittari asennetaan vaakaputkeen mittaritaulu ylöspäin. Joitain mittareita saa asentaa myös mittaritaulu sivulle tai pystyputkeen. Sallitut asennusasennot on ilmaistu hinnastossamme kunkin mittarin kohdalla.

 

Neste

Vesimittarit on tarkoitettu puhtaan veden mittaukseen.Kysy lisää myynnistä

Lisää tuotekoriin

Ota yhteyttä 0207 424600 tai
myynti.pamline@saint-gobain.com