Asennuksen erikoistekniikat

Direxional

Pakkosujutus ja vaakaporaus

Sg-järjestelmä soveltuu hyvin No-dig-tekniikaksi. Putket toimitetaan 6 metrin pituisina, jotka liitetään vasta kaivannossa. Tällöin rakennetussa ympäristössä putkia ei tarvitse liittää valmiiksi haittaamaan muita kadun käyttäjiä.

 

Pinnoitteeksi kannattaa valita ZMU-pinnoite, joka suojaa putken korroosiosuojausta mekaaniselta rasitukselta. Luonnollisesti putkien liitosmenetelmä on oltava vetoakestävä ja mahdollisimman luja. Suosittelemme käytettäväksi Universal Ve -liitosta. Liitokset on suojattava mekaanisella suojalla, jolla estetään maa-aineksen kulkeutuminen liitokseen.

 

YouTube-video pakkosujutuksesta, vaakaporauksesta ja suuntaporauksesta (englanninkielinen).

 

Directional drilling
Suuntaporaus, viedään putkilinja esim. joen ali ohjaamalla porauksen suuntaa.

 

Horizontal drilling
Vaakaporaus, porataan samalla kaltevuudella putki (tai suojaputki) tien ali. Suomessa yleisen tien tai kadun alle porataan suojaputki ja varsinainen virtausputki sijoitetaan sen sisään. Putki kannakoidaan keskittämisrenkailla suojaputken sisään.

 

Katso video Espoon suuntaporauksesta, jossa käytettiin DN 400 Universal Ve putkea ZMU-pinnoitteella. 

Espoo suuntaporaus 2020

 

Pipe bursting
Pakkosujutus, rikotaan olemassa oleva putki ja vedetään suurempi putki vanhan tilalle. Pinnoitteelle vaativin. 

Katso YouTube-video (saksankielinen)

 

Vesistöasennus

Sg-järjestelmä soveltuu mainiosti myös vesistöasennukseen. Putket liitetään valmiiksi rannalla esim. rullilla varustetulla pedillä, jolloin putket voidaan liittää nopeasti ja tehokkasti sekä ohjata suoraan vesistöön kellumaan. Mikäli tarvitaan painotusta, voidaan se suorittaa samalla. Putkien paino on selkeä etu vesistöasennuksissa. DN 150 -putki on 100 prosenttisesti painotettu, jolloin erillisiä painoja ei tarvitse lainkaan asentaa putkilinjan päälle.

 

Pinnoitteeksi kannattaa valita ZMU-pinnoite, joka suojaa putken korroosiosuojausta mekaaniselta rasitukselta. Luonnollisesti putkien liitosmenetelmä on oltava vetoakestävä ja mahdollisimman luja. Saint-Gobain PAM suosittelee käytettäväksi Universal Ve -liitosta.

 

Kannakointiasennus

Sg-järjestelmän etu tunneliin tai vastaavaan tilaan asennettaessa, jossa putkeia ei peitetä, on muhviliitos. Muhviliitosta ei tarvitse hitsata, muhviliitoksella on kulmapoikkeamamahdollisuus ja se lukitsemattomana kompensoi lämpölaajentumista. Putket voidaan tukea kannakoinnilla, jolloin lukittavia liitoksia ei välttämättä tarvita. Tällöin järjestelmä voidaan myös helposti purkaa tarvittaessa.

 

Pilaantuneet maaperät

Rautametallit ovat itsessään soveltuvia pimamaille, koska ne eivät läpäise hiilivetyjä. Mahdolliset maaperässä olevat epäpuhtaudet eivät pääse pilaamaan juomavettä sg-järjestelmää käytettäessä. Eräissä tutkimuksissa on epäilty tiivisteiden kuitenkin läpäisevän epäpuhtauksia. Mikäli liitoksissa käytetään alumiinikalvoa ja kutistesukkaa, voidaan varmistua suojauksesta. Eräissä tapauksissa myös NBR-tiivisteiden käyttäminen voi riittää suojaustoimenpiteiksi.

  • Kaivamattomat tekniikat ovat hyviä asennustapoja, koska niiden avulla vältytään suurilta kaivuutöiltä ja liikennehäiriöiltä erityisesti ahtaissa kaupunkioloissa.


Kysy lisää myynnistä

Liittyvät tuoteryhmät

Tyton ja Standard: yksikammioputki, joka voidaan lukita vedonkestävällä tiivisteellä. Universal: kaksikammioputki, jossa erilliset urat tiivisteelle ja lukkorenkaalle. Pinnoitteet: Natural ja Blutop: BioZinalium ZnAl(Cu), Classic: Sinkki, PUX: polyuretaani, PE: polyeteeni

Lisää tuotekoriin

Ota yhteyttä 0207 424600 tai
myynti.pamline@saint-gobain.com