Väestönsuojan viemäriventtiilit

Väestönsuojan_sulkuventtiilit_yhteiskuva

Väestönsuojan viemärijärjestelmät

Väestönsuojat ovat yhteiskunnalle tärkeitä rakenteita, joiden rakentaminen on tarkkaa, ja jonka testauksia ja huoltotoimenpiteitä ei tule laiminlyödä.

 

Väestönsuojan ympärysseinän läpivienti

Kun vapaasti etenevä paineaalto kohtaa esteen, paineaalto heijastuu pinnasta takaisin ja paine nousee. Heijastuneen paineaallon tunkeutuessa seinässä olevaan aukkoon on paine aukossa suurempi kuin seinäpinnalla.

Väestönsuojan ympärysseinän läpi menevän viemärin on kestettävä siihen kohdistuvat voimat. Valurautaiset viemärijärjestelmämme ovat väestönsuojiin ja sitä ympäröiviin tiloihin kokonaisvaltainen, turvallinen ja pitkäikäinen ratkaisu.

 

Viemäriventtiilin sijoittaminen

Viemärisulkuventtiili on asennettava viemäriputkeen välittömästi väestönsuojan ympärysseinän sisäpuolelle. Sulkuventtiilin pitää olla helposti suljettavissa ja huollettavissa. Viemärisulkuventtiiliä ei saa sijoittaa sulkuteltan alueelle.

Viemäriventtiilin tulee olla huollettavissa. Sulkuventtiilikaivo SVK huolto onnistuu huoltokaivon kautta. Valurautainen padotusventtiili tulee asentaa kaivorakenteeseen tai syvennykseen niin, että se on pantaliittimineen näkyvissä ja huollettavissa. Valurautaista padotusventtiiliä tai sen liitoksia ei tule valaa betonin sisään.

 

Väestönsuojan viemärisulkuventtiilit

Väestönsuojakäyttöön hyväksyttyjä viemäriventtiilejä ovat Sulkuventtiilikaivo SVK ja Valurautainen Padotusventtiili. Muoviset padotusventtiilimme eivät sovellu väestösuojakäyttöön.

 

Suositeltu käyttö:

> WC-vesille ei saa asentaa padotustoiminnolla varustettua venttiiliä, sillä wc-veden kiinteä aines voi estää venttiilin padotustoiminnon. WC-vesille tulee käyttää sulkuventtiiliä.

> Mikäli WC-vesiä on padotuskorkeuden alapuolella, tulee SVK:n jälkeen väestönsuojan ulkopuolelle asentaa jäteveden pumppaamo.

> Padotuskorkeuden alapuolisissa tiloissa harmaille jätevesille valurautainen padotusventtiili asennetaan ilman lukitussokkaa painovoimaisen toiminnan mahdollistamiseksi. 

> Padotusventtiilin voi varustaa tarvittaessa lukitussokalla, joka muuttaa läpän toiminnan manuaaliseksi. Tällöin padotustoiminto poistuu ja venttiili toimii harmaan jäteveden sulkuventtiilinä.

 

Tärkeimmät edut:

> Väestönsuojakäyttöön hyväksytyt ratkaisut Suomen Ympäristöministeriön toimesta.

> Pitkä käyttöikä ja venttiilin kestävyys epoksipinnoitteen ansiosta.

> Varaosat vaihdettavissa ja huolto helppoa

 

Mekaaninen kestävyys:

> Sulkuventtiilikaivo SVK kansisto A15, tarvittaessa saadaan raskaampi kansisto.

> Paineenkesto mahdollistaa Sulkuventtiilikaivo SVK:n asennuksen myös vaativampiin väestönsuojaluokkiin.

 

Mitat:

> Sulkuventtiilikaivo SVK DN 70, DN 100, DN 150

> Valurautainen padotusventtiili DN 70, DN 100

 

Saint-Gobain PAM logo CMYK

VÄESTÖNSUOJAN VIEMÄRIN SULKUVENTTIILEISTÄ 

  • Ympäristöministeriön asetuksen mukaisesti jokaisessa väestönsuojassa, jossa on viemäripiste, tulee olla väestönsuojan viemärin sulkuventtiili.
  • Saint-Gobain PAM Finlandilla on valikoimassa wc-vesille soveltuva Sulkuventtiilikaivo SVK ja harmaille jäte-/sadevesille soveltuva valurautainen padotusventtiili.

VÄESTÖNSUOJAN YMPÄRYSSEINÄN LÄPIVIENTI

  • Katso valurautaiset viemärijärjestelmämme ja valitse kohteen tarpeiden mukaan joko PLUS- tai S-sarja.


Kysy lisää myynnistä

Liittyvät tuoteryhmät

Lisää tuotekoriin

Ota yhteyttä 0207 424600 tai
myynti.pamline@saint-gobain.com